Sunday, July 21, 2013

4. časť: Ďalšie príklady, účinnosť vakcín, kolektívna imunita, zdravý životný štýl namiesto očkovania, štúdie

4. časť: Ďalšie príklady, účinnosť vakcín, kolektívna imunita, zdravý životný štýl namiesto očkovania, štúdie

Aby toho nebolo málo, tu sú príklady ďalších outbreakov osýpok a ich následkov. Všetky u nezaočkovaných. Príkladov je viac, hádam budú stačiť tieto. Každý jeden z nich stojí za prečítanie..
Ako čerešničku na torte tu máme situáciu na Slovensku, s minimom prípadov (vďaka povinému očkovaniu), s poslednými prípadmi u opäť, že ma to neprekvapuje, nezaočkovaných.
Z týchto príkladov vyplývajú dôležité fakty:

1. AO chcú dôkazy o účinnosti vakcín, štúdie. Štúdie existujú (viz 12. časť), okrem toho tu máme tieto príklady, ktoré to potvrdzujú čierne-na-bielom, že nevakcinovaní spôsobujú outbreaky, sú nechránení, vakcinovaní sú chránení. Aký iný dôkaz ešte AO potrebujú? Samozrejme všetci doktori, aj tí, ktorí v to len „slepo“ verili na základe toho, čo sa naučili v škole, aj tí, ktorí sú odborníkmi – všetci to už dávno vedeli a vedia. Takéto outbreaky už dávno boli, nielen u osýpok.

2. Niektorí AO popierajú kolektívnu imunitu (herd immunity). U osýpok je potrebný prah kolektívnej imunity 95% (preočkovanosť), kedy tých 5% (neočkovaných) neochorie – viz Slovensko alebo UK pred Wakefieldom. Po Wakefieldovi prah nebol dosiahnutý, objavili sa outbreaky v nezaočkovanej populácii. Presne podľa teórie kolektívnej imunity. Ďalej je na tomto mieste, v súvislosti s kolektívnou imunitou, treba spomenúť tento fakt: na Slovensku si zatiaľ držíme vysokú prečkovanosť aj napriek AO. Deti AO možno nedoplatia na to, že nie sú očkované, pretože ich ešte stále chráni kolektívna imunita. Neochorejú týmito chorobami len vďaka tým, ktorí sú zaočkovaní. Ale ak sa očkovanie zdobrovoľní, ľudia nebudú dostatočne poučení a motivovaní k vakcinácii, AO sa zmnožia a môžu nastať outbreaky. http://shotofprevention.com/2011/04/12/why-worry-about-the-unvaccinated/

3. AO tvrdia, že hygiena, strava a vlastne vyššia životná úroveň dokáže nahradiť očkovanie. To všetko je dôležité rovnako ako očkovanie. Žeby boli ľudia v UK nejakí prasáci? Žeby si neumývali ruky? Že majú zlú životnú úroveň? V porovnaní so Slovenskom mi je do smiechu/plaču. A tí všetci alternatívci, čo naleteli Wakefieldovi a iný šarlatánom – žeby nedbali na výživu svojho dieťaťa, keď ho nedali zaočkovať? ... Áno, aj životná úroveň hrá rolu, čo vidíme na závažnejšom outbreaku v Pakistane. Ale v UK vidíme, že to nestačí.

4. AO tvrdohlavo požadujú dvojito slepé, placebom kontrolované štúdie u vakcín, hoci ich prevedenie by bolo neetické (viz 12. časť). Takéto outbreaky osýpok sú vlastne ako taká nechcená štúdia. Máme tu dve skupiny: očkovaní a neočkovaní, ktorí často používajú alternatívnu „medicínu“ (= skupina s placebom).  Chýba tu len zaslepenie štúdie, ktoré môžeme v tejto našej „štúdii“ zanedbať. Takže sú to vakcíny vs. alternatívna „medicína“.  Výsledok je jasný, bol by jasný už predtým, ako by sa takáto štúdia previedla.  Vakcíny sú účinnejšie v prevencii osýpok než alternatívna „medicína“, ktorá je na úrovni placeba. Ak by bol takýto outbreak súčasťou skutočnej štúdie, jej vedúci by skončil vo väzení kôli vedomému ohrozeniu zdravia ľudí nielen v placebo skupine.


No comments:

Post a Comment